top of page

Tränare

Vill du bli tränare?

Som tränare har du ansvar för upplägg av träningen gällande din grupp. Din roll som tränare är viktig för dom aktiva Därför kan det vara bra att vara fler som delar på ansvaret för gruppen.

 

Ta gärna hjälp av föräldrar i gruppen som till exempel kan sköta det administrativa. I Gefle IF Friidrott finns också en mentorsgrupp, där det finns möjlighet att ta hjälp av erfarna tränare om bland annat träningsupplägg, ledarskap och övningar.

 

Tävlingar

Tävlingar är både roligt och spännande och något som kan uppmuntras. Men det är viktigt att påpeka att det viktigaste är att tävla mot sig själv och att sätta egna mål. Planera gärna inför säsongen vilka tävlingar ni vill åka på.

 
Funktionärsuppdrag

Föreningen har många egna arrangemang och tävlingar och det är därför viktigt att alla ställer upp och hjälper till. Alla våra medlemmar bokar in sig på ca 3-4 funktionärsuppdrag per år beroende på antal tävlingar som föreningen står som arrangör till.  Arrangemangen är viktiga för föreningens verksamhet. Föreningen har även återkommande funktionärs- och grenutbildningar.

 

Ersättning

Gefle IF Friidrott är en ideell förening och som föräldratränare i dom yngre barngrupperna betalar föreningen träningsavgiften till tränarens barn. För våra övriga tränare finns ett ersättningssystem.

Alla våra tränare som håller i en grupp erhåller en tränarjacka.

 

Utbildning

Gefle IF Friidrott vill gärna ge våra aktiva den bästa tänkbara träningen, det är därför viktigt att du som tränare kontinuerligt vidareutbildar dig. Det finns en rad olika utbildningar och vi ser gärna att man följer Gefle If Friidrotts utbildningstrappa.

 

Tränarmöten

Gefle If Friidrott vill att du ska trivas i vår förening och har därför tränarmöten kontinuerligt under året som också ska ge en chans att träffa andra tränare och utbyta tankar och idéer.

För att få veta mer och anmäla intresse för tränarrollen, vänligen kontakta vår Föreningschef

Ann-Sofie Lundblad. 

© Gefle IF Friidrottsförening

bottom of page