top of page

Då är tävlingssäsongen igång för våra aktiva!

Igår åkte några av våra aktiva till Eskilstuna för att tävla på Ärlaspelen och det blev succé för några!


Rasmus Berg har tränat på bra och har en stigande form just nu. Igår slog han till direkt med ett rejält inomhuspers i höjd när han mötte självaste Melwin Lycke Holm. Först tog Rasmus 1,80, och därefter fick han på ett ännu bättre hopp på 1,83, vilket innebar en höjning av perset med 6 cm! Tre försök gjorde också på 1,86 och det var nära på första försöket. Utomhus har Rasmus hoppat 1,85 så detta var en riktigt bra start. Melwin Lycke Holm imponerade med att klara otroliga 2,10 i säsongsdebuten!


Även längdhoppet gav goda besked för Rasmus del. Direkt i den första omgången flög Rasmus långt över det gamla perset. Hela 6,22 ropades upp och vad härligt att ha klarat 6 metersgränsen med så mycket marginal! I den femte omgången kom ett långt tramp och då kände Rasmus att det fanns mer i kroppen. Han laddade om och persade igen med 6,29 i sista hoppet, grymt bra 😀 Det blev ett brons på längden där. Några av de andra killarna hoppade riktigt bra där.


Stort grattis säger vi till Elvin Rahm som kammade hem guldet i både längd (4,98) och höjd (1,70) i P15! När Elvin träffar rätt på höjden så blir det högt! Thirachais klubbrekord på 1,75 lär vara i fara denna vinter. Elvin har ju faktiskt hoppat hela 1,74 redan så han blir farlig!


William har visat på bra snabbhet på träningarna senaste tiden och han gjorde också ett väldigt bra lopp igår. Pers direkt med 7.41 och en andraplats i män! En andraplats blev det också på 200 m med tiden 24.30. Räkna med att det kommer gå fortare än så snart. Igår fick han stå och vänta länge inför starten på 200 så han hade inte riktigt samma energi när det var dags men bra jobbat ändå!


Emma Nilsson tog dubbla segrar igår på kvinnornas 60 och 200 m! Mest nöjd var Emma med 200 m. Grymt bra jobbat Emma!


Theodor startade upp säsongen med ett 800 meterslopp och det blev ett nytt personligt rekord där med 2.17.61 och silverplats. Ute har han sprungit fortare men man ska komma ihåg att det är svårare inomhus. Bra första lopp får man säga!


Hilja Lundberg ställde upp i 3 grenar och lyckades bra på 60 och 800 m där det blev en 3:e respektive andraplats. Nu har Hilja några inomhuspers att försöka slå nästa gång!


Klara började sin inomhussäsong med att hoppa längd men fick det inte att stämma med löpningen över plankan. Det är också väldigt ovant med den uppbyggda banan som är där i Eskilstuna. Den är dessutom väldigt studsig så det kan vara lite klurigt att hitta den rätta känslan där.


Text /Filip Almgren

80 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page