top of page

En bra start på friidrottsåret 2023

Den 4 januari var det dags för hemmatävlingar i Omegahallen. Det tävlades i klasserna M och K. på 60 m sprang Måns Cyrén in på en andra plats med 7,31 och Hugo Nowak på en tredje plats med 7,35. Måns tävlade även i längd och där blev det också en andra placering med 6,05. Rasmus Berg startar året med ett fantastiskt resultat i tresteg, en första plats med 14,14. I kvinnliga tresteget tog Linnea Villskog en första placering och Emma Nilsson en andra plats. I kvinnor längd kom Vilda Olsson etta, Edith Hillman tvåa och Nellie Sahlström trea.


Den 7 januari var det flera aktiva från Gefle IF som åkte upp till Bollnäs och var med i Nonamespelen. Året startade med flera medaljer och personbästa.


Emma Nilsson ställde upp i både K 60 m och K 200 m, i 60 m blev det ett guld och i 200 m tog Emma hem silvret och ett personbästa.

Edith Hillman ställde upp i flera grenar och tog brons i K 60 m H, brons i K längd och ett guld i K kula med 10,27. Alice Lindblom tävlade i K stav.

I F15 klassen sprang Kira Wahlman hem ett silver i finalen på 60 m och ett PB. Även Vilda Olsson sprang finalen. Vilda Olsson sprang även B-final på 200 m och tog där hem guldet. Kira Wahlman sprang A-finalen på 200 m och ytterligare ett PB och en silvermedalj.

I F15 längd tog även Vilda Olsson hem guldet med 4,78. Nellie Sahlström hamnade precis utanför pallen med en fjärde plats och efter henne kom Siri, Eira och Emma.

Neijla Numanovic stötte 10,04 i kula, det blev ett guld och ett personbästa. Eira Johanesson tog hem silvret och Emma Wennerbo bronset. Även Alice Lindblom var med i kula och slutade på en fjärde plats.

I vikt F15 vann Linnea Alneroth det blev både ett guld och ett personbästa med 12,38. Neijla vann silvret och Eira vann brons.


Viggo Berlin tog brons i P19 kula och Milton Wiklund guld i P17 vikt med 13,83.

I P15 sprang Edvin Andersson hem ett silver på 60 m och Oliver Tidlund ett brons. Edvin Andersson tog även ett silver på 200 m och med ett PB på 25,21. I längd blev det ett guld för Edvin med 5,60. Oliver tog bronset.

I P13 tävlade Linus Sahlström, han ställde upp i både längd och 60 m H och tog hem guldet i båda grenarna.

Grattis till er alla som var och tävlade.73 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page