top of page

En ny tävlingshelg till ända!

Även denna helg var det många Giffare som var igång och tävlade. Det var Växjö och Västerås som gällde denna helg då även våra yngre förmågor var i farten.

Här kommer en liten sammanfattning av vad som hände.

I Västerås så var det de yngre som var först ut under lördagen. I P12 så var både Oskar Nylander och Edvin Andersson två i sina försöksheat och gick med det till final. Väl där blev det en silverpeng för Edvin och Oskar slutade 5:a. I höjd blev det så en pallplats för Oskar som kom trea. Där hade vi en segrare från GIF genom Elvin Rahm som vann på fina 1,46. I längd slog grabbarna till med att erövra hela pallen med Edvin 1:a på 4,87 följd av Oskar 2:a och Elvin 3:a. Vi hade också flickor med under lördagen. I F13 var det Vendela Eriksson, Ebba Holmström, Hedda Mossberg och Nilla Eklund som representerade GIF. Där tog sig alla vidare till A eller B final i 60 meter. Ebba kom överst med en 5:e plats. Ebba slog sedan till med en seger i 800 meter på fina 2,30,58. Ebba fortsatte sedan med att komma 4:a i höjd och längd. Vendela fick till en 5:e plats i längd och 4:a i kula. I F12 slog Ella Östblom till med dubbla segrar i längd, 4,37 och i 800 meter med 2,35,65. I F10 slog även Elsa Andersson till med dubbla segrar även hon i längd och i 600 meter. Under söndagen var det tur för de äldre. Där var Gustaf Vennerholm med. Gustaf tog sig där till final för män i 60 meter där det blev en 6:e plats straxt över sitt pers. I stav förbättrade Gustaf sitt resultat från förra helgen med 8 cm vilket gav en 5:e plats. På damsidan var Fannie Pousette med och tog sig till final i 60 meter. Där blev det en 6:e plats.

Till Växjö var det ett stukat gäng som åkte då flera drabbades av sjukdomar dagarna innan avfärd. De som var där kämpade dock tappert. Ishak Sadek och William kämpade på i klassen män då deras grenar ej fanns med på programmet för P19. Även Lukas Holm sprang 800 meter i klassen män. Lukas var även med i P17 400 meter och förbättrade där sin tid från helgen innan med en halv sekund. I P15 gjorde Elias en stark insats och kröp under 25 sekunder i 200 meter med tiden 24,47 vilket ledde till en 3:e plats i ett starkt startfält. I F15 fortsätter Linnea Villskog att gå framåt. Denna helg var hon en tiondel från en B final i 60 meter. Även tresteg går framåt och det var även där nära en finalplats. I seniorklassen var det återigen en kamp mellan Louise Ekman och Sofie Skoog. Även denna gång gick Sofie segrande i kampen. Båda slutade dock på samma höjd, 1,81 men Sofie med färre rivningar på vägen. Det har dock varit en lovande start på säsongen för Louise som hoppat 1,79 och 1,81 på sina två första tävlingar.

147 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page