top of page

Gefle IF Friidrott får anslag från Microsoft för sitt arbete GD/GIF-olympiaden och Särskolans GD/GIF


30 januari 2020, Gävle.

Gefle IF Friidrott får ett anslag från Microsofts Community Empowerment Fund som stöd för sitt arbete med GD/GIF-Olympiaden. Pengarna kommer att användas till att fortsätta utveckla och arrangera GD/GIF för Gävle kommuns barn och ungdomar.

Tävlingen är en av landets största breddarrangemang inom friidrotten.

- Fantastiskt! Vi är väldigt stolta och glada över vårt samarbete med Microsoft och att vi fått detta anslag som gör det möjligt att utveckla denna fantastiska tävling för Gävles alla barn och ungdomar, säger Ann-Sofie Lundblad Föreningschef Gefle IF Friidrott.

- Förra året hade vi närmare 3 500 barn i årskurs 3 till 6 som var med och tävlade under två dagar. Vi ser det som en tävling som främst är till för att skapa gemenskap mellan barn i skolklasser och mellan skolor i hela Gävle kommun. Vi vet också att det föder ett intresse för att röra sig. Oerhört viktigt i dagens samhälle! Mindre som tävling men precis lika viktig är Särskolans GD/GIF där vi varje år ser vilken glädje friidrotten kan ge.

The Microsoft Community Empowerment Fund är en fond som drivs av Microsofts globala datacenter-team. Fonden har skapats för att stötta projekt och satsningar som ska komma samhället till gagn på de orter där Microsoft etablerar datacenter. Det är en del av Microsofts arbete för att skapa långsiktig och hållbar inverkan på lokalsamhället.

- Microsoft är stolta över att samarbeta med Gefle IF Friidrott i arbetet med GD/GIF för att bidra till projektets syfte. The Microsoft Community Empowerment Fund är en viktig del i vårt arbete med lokalsamhället för att bland annat skapa nya möjligheter för individer och företag, säger Therese Treutiger, vice VD på Microsoft Sverige.

111 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Stort tack!

Comments


bottom of page