top of page

Kvalgränser inför SM 2021 (Uppdaterad information)

Uppdaterat: 26 juli 2021

Gefle IF Friidrott har utefter olika behov och förutsättningar tagit fram nya kvalgränser inför SM-Tävlingarna. Nedanför finner du information om VARFÖR, HUR & VAD som gäller kring de nya kvalgränserna. Eftersom att systemet är helt nytt, behöver vi ha respekt för att kan det finnas felaktigheter som behöver korrigeras.


VARFÖR NYA KVALGRÄNSER? Syftet med de nya kvalgränser är att skapa en möjlighet för fler aktiva att kunna delta vid SM - Tävlingarna än vad det har gjort tidigare. Samt att uttagningen ska vara mer objektiv, oberoende och smidigare att förstå. HUR ÄR DOM NYA KVALGRÄNSER FRAMTAGNA? Här kommer en förklaring till HUR kvalgränserna är framtagna. Med dom nya kvalgränserna idag finns det en A-Gräns och en B-Gräns. A-Gränsen är ett snitt (av topp 8) från årsbästa listan, räknat från 2017,2018 & 2019. B-Gränsen är uträknat med samma algoritm fast utifrån topp 20. ( Se exempelbild nedan)

100m/80m Topp 8 i alla klasser från 2017,2018 & 2019 och uträknat snittvärde= A-Gränsen

I och med att dom nya gränsvärden är ett uträknat snitt från flera års resultat, blir gränserna mer säkra och tillförlitliga att luta sig mot. VAD INNEBÄR DOM NYA KVALGRÄNSER? Kvalgränserna bestämmer inte vilka som ska få åka, utan klargör vilken kostnad föreningen står för, utifrån vilken av kvalgränserna det aktive har uppnått. Samtliga aktiva som är intresserade utav att starta vid SM-Tävlingarna ges möjlighet till det. A-Gräns = Aktiv som uppnår A-Gränsen i minst 1 gren kommer föreningen att stå för 100 % av kostnaderna. B-Gräns = Aktiv som uppnår B-Gränsen i minst 1 gren kommer föreningen att stå för 50 % av kostnaderna.


Om man inte har uppnått någon av kvalgränserna? Det innebär endast att klubben inte står för kostnaden. (Oavsett om man har uppnått någon gräns eller inte anordnar föreningen så att man reser och bor tillsammans med truppen - Gemenskapen står alltid i fokus) OBS: För aktiva som ingår i elitprogrammet och har ett avtal utgår kvalgränserna, utan hänvisas till innehållet inom sitt program. Kvalgränser för UTOMHUS


(Senast uppdaterad 26/8-21 kl 12:00)
Avslutningsvis, har du ytterligare frågor eller funderingar kring kvalgränserna är du välkommen att ta kontakt via, kansliet@gefleif.se Med vänliga hälsningar Styrelsen346 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page