Pers och segrar för Jimmy och Jocke!


Jimmy Öhman

Inomhussäsongen 2019-2020 har redan startat och två av våra lite äldre aktiva sprang bra i helgen.


I Örebro testade 18-årige Jimmy Öhman 3000 m och kunde åka hem med seger och personligt rekord. 9.13,86 var nästan 5 sekunder snabbare än hans gamla rekord. Ändå var det inget perfekt lopp:


-Nej, det blev ryckigt och inget riktigt flyt, menade Jimmy. -Det blev många varvningar och de gjorde mig lite passiv. Jag hoppas kunna springa en hel del snabbare nu i vinter.


Cirka 85 mil norrut, i Piteå, gjorde 22-årige Joakim Ståhl debut inomhus - han hade aldrig ens sprungit på 200-bana förut. Jocke är en f d skidåkare från Järbo som just nu pluggar i Luleå. Han vann nu 400 m med 56,01och kompletterade med 4.45 på 1500 m.

-Ovant men kul, summerade Jocke. -Nu har jag ett inomhus-pers att utgå från och nu är det bara att försöka förbättra det.


237 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Välkommen till tränarmöte!

Välkomna till en digital tränarträff via zoom den 7 januari . Hoppas alla har haft en trevlig jul och ett gott nytt år. Innan vi gick på jul ledighet gick regeringen ut med nya restriktioner gällande

Gavlehovshallen stänger helt

I går beslutade Gävle Kommun att stänga Gavlehov även för barn och ungdomsverksamhet. Hallen kommer att vara stängd fram till den 24 januari i ett första läge. Det naturligtvis ett jättetråkigt besked

© Gefle IF Friidrottsförening

  • Gefle IF Friidrott | Instagram
  • Gefle IF Friidrott | Facebook