top of page

USM i Norrköping blev en medaljfest för GIFs friidrottare när allting avgjordes för 16-17-åringarna

När höjdhoppet i P16 skulle till att avgöras i lördags var det en iskall Rasmus Berg som länge stod och väntade in de rätta vindarna innan han satte igång ansatsen och flög högt över 1,81! Svåra väderförhållanden ställde till det för de flesta men Rasmus var den som klarade av det allra bäst och stod sensationellt som segrare när ingen av de andra lyckades ta 1,81.


I P16 tresteg skulle det komma ännu fler medaljer. Förhandsfavoriten Thirachai Schröder pallade för trycket och hoppade hem det andra guldet för GIF denna helg på fina 13,59. Där bakom var det jämnt. I den femte omgången fick Rasmus på en träff och kom ut riktigt långt i det sista steget. Så kom det upp på tavlan, 13,20! Med 5 cm knep han bronspengen och även sin andra medalj detta mästerskap, otroligt kul för Rasmus som haft en jobbig skadeperiod! Hade det inte blåst för mycket så skulle det varit pers med 68 cm, imponerande!

Guldmedaljören Thirachai tog också en stabil 5:e plats i längd med 6,37.

I F16 tresteg blev det en riktigt jämn tävling där det endast skiljde 30 cm mellan 3:an och 8:an. GIFs Linnea Villskog radade upp 11 metershopp och var länge med i striden om en medalj. Hon placerade sig till slut på en stark 6:e plats med 11,22! Det är hennes bästa placering hittills på ett mästerskap. Hennes näst längsta hopp mätte 11,21 och var det längsta i godkänd vind, tillika hennes nya personliga rekord. Linnea var nära att ta sig till längdfinalen också men fick nöja sig med 4,95. 11 cm fattades till den sista finalplatsen.

Måns Cyrén (P16) tog sig sensationellt till en USM-final på 100 m genom att persa med 11.41 och pers blev det också i finalen med 11.40 efter en otroligt stark första halva av loppet men desto sämre andra. Det finns kapacitet för betydligt bättre tider i Måns! Måns satte också pers på 200 m med 23.44.


Edvin Samuelsson och Theodor Holm gjorde en stark insats i P16 800 m som hade direkt final under söndagen. Edvin persade med 2.15.26 och blev 9:a. Theodor slutade 11:a med 2.18.53.Emma Hättestrand (F17) kämpade till sig en 4:e plats på 1500 m hinder och har kommit igång igen efter en långvarig skadeperiod.
Edith Hillman (F16) har visat sig vara duktig i många grenar och bäst gick det nog ändå i längd (i förhållande till perset) där hon hoppade 4,78 men hade ett hopp långt bakom plankan som var riktigt långt om man skulle räkna i effektiv hopplängd. Edith hade också 26,22 i diskus där hon slutade 11:a och 10,27 i kula som räckte till en 13:e plats.Adam Söder (P16) fick på ett riktigt långt diskuskast i den andra omgången men lyckades tyvärr inte stå kvar i ringen, så det blev ett kryss i protokollet. Dessvärre blev det ytterligare 2 kryss och Adam blev utan resultat men det som var positivt var att han visade att kapaciteten finns för väldigt långa kast.Text/Filip Almgren

151 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page