top of page

Vill du kombinera elitidrott med studier på gymnasienivå? Då ska du söka till någon av Gävle kommuns gymnasier med nationell idrottsutbildning NIU.

 

Utbildningen kombinerar du med skolans olika program där din friidrottsutbildning utgör 400 p av sammanlagt 2500 p. Friidrotten ersätter fördjupningskurser och det individuella valet.

 

Utbildningen vänder sig till dig som tränar och tävlar i friidrott och som har ambition att nå nationell elit. Du får en gedigen utbildning förutom din träning i friidrott, läser du kurser som idrottsspecialisering 1, 2 och 3 samt träning och tävlingslära 1 som innehåller bland annat idrottspsykologi, näringslära, idrottsskador med mera.

 

Träningen leds av Gefle IF:s elittränare i samråd med din hemmatränare. Gefle IF Friidrott har under åren fått fram flera SM-medaljörer och elitaktiva som både tävlar på nationell och internationell nivå.

 

Vi vill ge dig de bästa förutsättningarna och en bra träningsmiljö för att du ska kunna träna och utvecklas inom friidrotten samtidigt som du får din gymnasieutbildning.

För mer information kontakta Claes Rahm 070-540 50 28 eller rahmclaes@gmail.com

 

Gefle IF Friidrott erbjuder NIU elever:

  • En väl utvecklad elitträningsmiljö

  • Välutbildade elittränare

  • Gemenskap inom och utanför träningen

  • Individuella program och utformning av träningen

För att komma till ansökningssidan klicka här >> 

Friidrottsinriktning NIU

bottom of page